İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA YEPYENİ KIYAFETLER

İzmit Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında topladığı tekstil atıklarına karşılık, anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasından ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere 75 adet kışlık çocuk montunu teslim aldı

 

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen tekstil kumbarası projesi kapsamında İzmitli vatandaşlardan toplanan tekstil atıkları geri dönüştürüldü. Toplanan tekstil atıklarını Trend Dk Firması’na teslim eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, tekstil atıklarına karşılık toplam 75 adet kışlık çocuk montu teslim aldı. Montlar ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtılacak.

 

Aylık 25 Ton Tekstil Atığı Toplanıyor

 

İzmit Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları kapsamında aylık 25 ton tekstil atığı topluyor. Çöpe atılan her bir tekstil atığının çevre kirliliği oluşturduğu ve çöp depolama alanlarının hızla dolmasına sebebiyet verdiğini belirten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri hem çevreyi korumak hem de tekstil atıklarını geri dönüştürmek amacıyla İzmit’e 250 adet tekstil kumbarası yerleştirmişti.

 

İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak

 

İzmitli vatandaşların eski kıyafet, ev tekstili, ayakkabı ve benzeri atıklarını bıraktığı bu kumbaradan toplanan atıklarını geri dönüştürerek tekrar vatandaşa kazandıran İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, teslim alınan montları Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne teslim etti. Teslim alınan montlar önümüzdeki günlerde Kardeş Eller Mağazasında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtılacak.

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.