İZMİT BELEDİYESİ MİNİKLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYOR

İzmit Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarına destek olan ve ekolojik okul olma özelliği taşıyan Yenituran Anaokulu’ndaki öğrencilere 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle selvi fidesi ile birlikte hediye çantası verdi

 

İzmit Belediyesi, çocukları geri dönüşüm çalışmalarına dahil etmek adına okullara teşvik edici etkinlikler yapmayı sürdürüyor. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, topladıkları geri dönüştürülebilir atıkları her hafta İzmit Belediyesine teslim eden ve çevre duyarlılığı projeleri üreterek ekolojik okul özelliği taşıyan Yenituran Anaokulu’ndaki öğrencilere selvi fidesi ile dezenfektan, pil kutusu, şapka ve geri dönüşüm broşürünün yer aldığı çantayı hediye etti. 

 

Anaokulu Ziyaret Edildi

 

Hacı Hızır Mahallesi’nde başlattığı Çocuk Ödül Market projesiyle çocukları geri dönüşüme teşvik eden İzmit Belediyesi, geri dönüşüme ve çevre farkındalığına katkı veren Yenituran Anaokulu’nu da unutmadı. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, İzmit Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri; Hacı Hızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur, İzmit Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl ve Hacı Hasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun, Yenituran Anaokulu’na giderek okul müdürü Nesrin Çoban ile birlikte çocuklara selvi fidesi ve hediye çantalarını verdi.

 

Gelecek Çocuklarımızın

 

Okulları çok önemsediklerinin altını çizen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, “Yenituran Anaokulu’muz ekolojik bir okul. Aynı zamanda yaptığı geri dönüşüm çalışmalarıyla da göz dolduruyor. Biz de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında kendilerini ziyaret ettik. Temsilen ekolojik sınıfımıza Fatma Başkan’ımızın hediyelerini getirdik. Bugünkü çocuklarımızın çevrenin koruyucusu olduğunu ve geleceğin onların elinde yükseleceğini düşünüyoruz. Öğrencilerimize sağlıklı, başarılı, çevreci bir yaşam diliyorum” dedi.

 

Çevreyi Koruyabilmek İçin

 

İzmit Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Lütfi Bodur, “İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında doğayı koruyabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklara küçük yaşta vereceğimiz eğitimlerle gelecek yıllarda çevreyi daha iyi koruyabileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullanırken Hacı Hasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun ise “Güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım’a ve Havva Müdür’ümüze böyle güzel bir etkinlikte bizi bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.