İZMİT BELEDİYESİ, ATIKLARI GERİ DÖNÜŞTÜRMEKTE KARARLI

Geri dönüşümde örnek çalışmalara imza atan İzmit Belediyesi, okul ve işyerlerine atıkların ayrı toplanması amacıyla geri dönüşüm iç mekan kutuları yerleştirmeye devam ediyor

İzmit Belediyesi, kağıt, karton, plastik ve cam gibi atıkların diğer organik atıklardan ayrı biriktirilebilmesi adına okullara ve işyerlerine geri dönüşüm kutusu vermeye devam ediyor. Geri dönüşüm kutularında toplanan atıklar İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri haftanın belirli günlerinde alınarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Son 1 ayda yaklaşık 500 adet kutu dağıtan ekipler, ihtiyacı olan noktalara ve talep eden kurumlara geri dönüşüm kutusu vermeye devam ediyor.

Dağıtımlar Devam Edecek

Atıkların okul, ofis ve işyerlerinden toplanması için İzmit Belediyesinin dağıtımını yaptığı geri dönüşüm kutuları aynı zamanda sıfır atık uygulamalarında da kullanılıyor. Temiz çevre ve sıfır atık hedefiyle çalıştıklarını belirten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, geri dönüşüm kutusu talep eden vatandaşların 318 00 00 numaralı telefonu arayarak adres bırakmalarının yeterli olacağını ifade etti.

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.