İCLEİ, İZMİT BELEDİYESİNİN BAŞARISINI DÜNYAYA DUYURDU

Bölgesel ve ulusal ölçekte güçlü bir etki bırakan çevre koruma uygulamalarıyla başarılı çalışmalar yürüten İzmit Belediyesinin, kısa adı ICLEI olan sürdürülebilir kalkınma alanında dünyanın en büyük yerel yönetimler ağı Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne katılması 170 ülkeye duyuruldu. Çevresel sürdürülebilirlik için İzmit Belediyesi’nin ürettiği projeler, belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in ICLEI ile ilgili mesajı ve belediye çalışmalarının tanıtımı ICLEI web sitesi ile twitter üzerinden paylaşıldı. ICLEI aylık uluslararası haber bülteninde de İzmit Belediyesine yer verildi. İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Arge ve Proje Geliştirme Birimi tarafından gerçekleştirilen başvuru süreci kısa süre önce tamamlanmış ve ICLEI üyeliği onaylanmıştı.

 

 

İZMİT’İN TANITIMI YAPILDI

ICLEI web sitesinde İzmit Belediyesinin üyeliğe kabulüyle ilgili metin yayınladı. İzmit’in ve belediyenin çalışmalarına yer verilen metinde “İzmit, Türkiye’nin kuzeybatısındadır. Yüksek nüfus yoğunluğuna ve hızlı sanayileşme geçmişine sahiptir. İzmit’in iklim acil durumunu ele alan çalışmaların çoğu gençleri dahil ederek, onlarla ortaklık kurmaya odaklanmıştır. Gençleri Avrupa fırsatlarına bağlamak, ilköğretim öğrencileri arasında çevre bilincini ve duyarlılığını artırmak ve onları geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda eğitmek için konferanslar ve eğitim fırsatları düzenlenmektedir. Ayrıca sıfır atık uygulamalarının İzmit genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

 

 

ATIK PROJELERİ ANLATILDI

Okullarda atık toplama yarışmaları, atık toplama tesisi ve kompost üretim merkezi projesi, atık toplama eğitimi ve bu amaçla bölümlendirilmiş atık toplama faaliyetleri bu vizyona ulaşılmasına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Sonuç olarak, belediye hizmet binalarında üretilen atık miktarı yüzde 60 azaltılmış ve Belediyenin Sıfır Atık Sertifikası almasına yol açmıştır. İzmit Belediyesi’nin ürettiği atık yönetimi çalışmalarına Belediye Çınar Atık web sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla herkes tarafından erişebilmektedir” denildi. ICLEI sosyal medya hesaplarında da ‘Hoş geldin İzmit’ mesajı yayınladı.

 

 

HÜRRİYET’İN ICLEI MESAJI

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ise “Bugüne kadar bölgesel ve ulusal ölçekte güçlü bir etki bırakan çevre koruma uygulamalarıyla başarılı çalışmalar yürüten İzmit Belediyesi, sürdürülebilir kalkınma için dünyanın en büyük yerel yönetimler ağı olan ICLEI’ye katılarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerine olan bağlılığını bir kez daha güçlü bir şekilde vurgulamıştır. İzmit Belediyesi, bölgesinde ilgili alanlarda ürettiği projeleri diğer ağ üyeleriyle paylaşmaktan ve diğer üyelerin ürettiği başarılı projeleri yerel ölçekte hayata geçirmekten mutluluk duyacaktır. Buna ek olarak, Belediyemiz ICLEI ağı aracılığıyla Avrupa sınır ötesi işbirliklerine ve proje uygulamalarına katılmayı hedeflemekte ve ilgili alandaki eylemlerinin küresel ICLEI ağı sayesinde çok daha fazla etki yaratacağına ve çeşitleneceğine inanmaktadır” dedi.

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.